Asiatiska smaker till hundra procent

Vi hälsar Hyaku Sushi välkomna till vårt kvarter vid Engelbrektsgatan. Vi har varit på besök och träffat delägaren Josef som berättar om filosofin bakom den moderna sushirestaurangen. Och vad han själv helst beställer från menyn.

Kan du berätta lite om restaurangen?

Hyaku betyder hundra på japanska och det är det som präglar vår inställning. Vi gör allt till 100% och är väldigt noga med att hålla en hög kvalitet på våra råvaror. Vi använder uteslutande färsk fisk, det är genomgående i vår omfattande meny. Vi serverar bland annat fusion sushi och andra japanska rätter som Poké Bowl och nudelrätter. Vi har också ett stort utbud av vegetariska och veganska rätter, liksom förrätter och festbrickor.

Varför blev det Engelbrektsgatan?

Vi fick kontakt med Ann-Charlott (kundansvarig lokaler) som kände till oss från vår första restaurang som vi har haft i Gamlestan i fyra år. Den går väldigt bra och nämns ofta som en av stans bästa sushiställen av både recensenter och influensers. Nu gör vi samma sak här på Engelbrektsgatan. Vi gillar folklivet och mixen av boende, företag och turister.

Vad har ni för planer framåt?

Vi öppnade den 11 maj och nu fokuserar vi på att få fler ska upptäcka oss. På sikt vill vi gärna öppna i fler områden.

Vad är bäst och säljs mest på menyn?

Helt klart sushi, inte minst våra friterade rullar ”crispy maki”, men även varmrätterna är populära. Personligen älskar jag vår laxnigiri, mycket för att fisken håller så hög kvalitet, och vår ebi avokado.

När kan vi testa menyn?

Vi har öppet dagligen, både för lunch och middag. Lunchrätterna varierar från dag till dag. På hemsidan finns samtliga öppettider och en smidig online-bokning.

 

Tack för pratstunden, vi önskar Josef och resten av gänget på Hyaku stort lycka till i sin nya lokal!

Läs gärna mer på hyaku.se